shutterstock_624546737

Wat is harsen?
Harsen is een gespecialiseerde vorm van ontharen. Het wordt zowel voor het lichaam als het gezicht gebruikt. Bij harsen worden haren inclusief haarwortel verwijderd. De hars wordt verwarmd in een harsapparaat. De warme, vloeibare hars word op de huid aangebracht en stolt direct. Nu zitten de haren in de hars vast en wordt de hars tegen de haargroeirichting in van de huid afgetrokken. Hierdoor blijven de haartjes tussen de drie tot zes weken weg, dat verschilt per persoon.

Omdat de haren drie tot zes weken weg blijven is harsen de uitkomst voor als je op vakantie gaat.Je hoeft dan niet elke dag te scheren en heb je daar dus geen omkijken naar als je op vakantie bent.

Voordelen van harsen:

  1. De haren blijven langer weg.
  2. De haren komen zachter terug omdat er een nieuw haartje moet gaan groeien.
  3. Sommige haren blijven weg, omdat de haarfollikel beschadigd is en er daardoor geen haartje meer kan groeien. Dit is het geval bij regelmatig harsen.
  4. Je hoeft niet elke dag te scheren.

Nadelen van harsen:

  1. Je kunt pas harsen als er haren zitten ( 0,5 cm-1,5 cm )
  2. Je kunt het niet zelf doen.

Nazorg
Wat belangrijk is bij het harsen is dat je tot 24 uur na de behandeling niet in de zon gaat. Ook geen zonnebank. Door het harsen maak je allemaal piepkleine wondjes, als je dan in contact komt met uv-stralen kunnen ze verkleuren en dat kan blijvend zijn. Na het harsen van het lichaam is het belangrijk om goed te blijven scrubben, op deze manier kun je voorkomen dat er haartjes in gaan groeien.

Verwijderen van ongewenste beharing op het lichaam d.m.v. hars

Harsen onderbenen/bovenbenen € 22,50
Harsen hele benen € 37,50
Harsen armen € 20,00
Harsen oksels € 17,50
Harsen bikinilijn € 17,50
Harsen borst of rug € 25,00

 

janssen-cosmetics